PRAWO I ETYKA W MEDYCYNIEPrawne aspekty promocji produktów leczniczych - Wroński, Konrad (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2011)
Obecnie przedsiębiorstwa farmaceutyczne są jednymi z największych firm działających w globalnej gospodarce. Ich głównym celem jest maksymalizacja zysku, dlatego promocja produktów leczniczych przez przedstawicieli medycznych jest bardzo agresywna. Lekarze wchodzący w relacje z przedstawicielami firm farmaceutycznych powinni znać prawne aspekty związane z promocją produktów leczniczych, przedstawione w niniejszym artykule.