Problemy stomatologiczne u pacjentów z uogólnioną chorobą nowotworową - Leśniak, Wojciech; Doboszyńska, Anna (Medycyna Paliatywna/Palliative Medicine, 2011)
Pacjent z uogólnioną chorobą nowotworową wymaga wszechstronnej opieki ze strony pielęgniarek, psychologów i lekarzy, w tym również stomatologów. Celem jest poprawa jakości życia pacjenta. W artykule przedstawiono najczęściej występujące dolegliwości związane z jamą ustną u pacjentów z uogólnioną chorobą nowotworową oraz możliwości ich leczenia.