Przeciąganie struny - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Co zmieni kampania wyborcza w ochronie zdrowia? Jakie propozycje naprawy mają najważniejsze partie? Dotychczas najpoważniejszy spór toczy się wokół przekształceń własnościowych. Powtórna wygrana PO zwiększy społeczną legitymację do ich przeprowadzenia. Ale partie mają też inne pomysły, rewolucyjne dla ochrony zdrowia. Czy warto się przejmować obietnicami?