Najlepsza uczelnia w Krakowie - Staszewski, Rafał; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Umiejętności, kompetencje i doświadczenie dyrektora zarządzającego zdecydują o tym, czy szpital będzie z roku na rok walczył o przetrwanie, czy też będzie się rozwijał. Dlatego w Polsce trwa polowanie na dobrych menedżerów zdrowia. Tych najlepszych z najlepszych warto szukać pośród absolwentów Instytutu Zdrowia Publicznego Wydziału Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum – wynika z rankingu „Menedżera Zdrowia”.