Państwowe pieniądze, prywatne telefony Rozmowa z prof. Leszkiem Czupryniakiem, prezesem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego (Menedżer Zdrowia, 2011)
– Leki inkretynowe czekają w kolejce i są za analogami długodziałającymi. Są argumenty merytoryczne i finansowe za ich refundowaniem, ale przy wypracowywaniu decyzji wielką rolę odgrywa polityka – ochrona najpoważniejszego polskiego producenta insuliny – mówi prof. Leszek Czupryniak.