Trzynasty priorytet - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
W poprzednim numerze „Menedżera Zdrowia” pozwoliłem sobie na porównanie programów wyborczych partii aspirujących do rządzenia w częściach dotyczących ochrony zdrowia. Wówczas nie znaliśmy jeszcze programu wyborczego Platformy Obywatelskiej, który ogłoszono 10 września. Program ten można chwalić, ale także krytykować. Zadziwiające jest to, że nie ma w nim ani słowa o wprowadzeniu ubezpieczeń dodatkowych, co jeszcze niedawno było sztandarowym hasłem resortu zdrowia.