Czas na Brukselę - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2011)
Dzięki silnemu poparciu prezydium Europejskiej Federacji Szpitali ( European Hospital and Healthcare Federation; HOspitals for EuroPE – HOPE), Rady Gubernatorów oraz sąsiedniej federacji niemieckiej, a szczególnie dzięki aktywności członków grupy inicjatywnej, która powstała podczas konferencji Hospital Management 2011, nasz pełny udział w pracach HOPE nabiera realnych kształtów. Czym zajmuje się obecnie ta organizacja?