Śmierć reklamy to rozkwit PR - Katrynicz, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2011)
– Mamy do czynienia z powolną śmiercią reklamy i rozkwitem narzędzi public relations. W opiece medycznej działania PR są szczególnie ważne. To czasochłonna, żmudna praca, która przynosi efekty po latach – mówiła Marzena Kowalska, dyrektor marketingu i komunikacji korporacyjnej Grupy LUX MED, podczas zorganizowanego przez wydawnictwo Termedia II Forum Marketingu i PR w Ochronie Zdrowia.