Kryzys innowacji - Borek, Ewa (Menedżer Zdrowia, 2011)
Mimo że zintensyfikowano poszukiwania nowych preparatów R&D ( Research and Development przeznaczając na ten cel horrendalne kwoty, od kilku lat branża farmaceutyczna pogrążona jest w kryzysie, nazywanym przez analityków dziurą innowacyjną bądź klifem patentowym.