Piekło czy niebo - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Polska ochrona zdrowia reformowana jest nieustannie. Ciągle zmieniają się przepisy, a gdy one są w miarę stałe, zmienia się praktyka ich wykonywania. Mało tego, przepisy są łamane, omijane i naginane. I to przez organy zobowiązane do tego, by stać na ich straży. Nie wiemy zatem, jak prowadzić szpitale, przychodnie, nie wiemy, czy pakiet ustaw Ewy Kopacz zaprowadzi nas do nieba, czy sprowadzi do piekła.