Cena ryzyka - Tyszka, Anna (Menedżer Zdrowia, 2011)
Rynek ubezpieczeń w większości krajów należy do szybko rozwijających się działów gospodarki. Jego oferta jest bogata i obejmuje różne rodzaje ubezpieczeń, począwszy od komunikacyjnych, majątkowych, na życie, aż po najistotniejsze w praktyce pracowników medycznych ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej związanej z wykonywaniem zawodu. Jak to działa w Stanach Zjednoczonych?