Epidemia starości - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Osoby powyżej 65. roku życia to znaczna część polskiego społeczeństwa, a średnia wieku w naszym kraju jest coraz wyższa. Jak jednak wygląda starość? Jaki jest stan zdrowia i... portfela polskich seniorów? Czy państwo przygotowało się na zmiany demograficzne?