Ruch oburzonych lekarzy - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2011)
Nowy minister zdrowia Bartosz Arłukowicz jeszcze na dobre nie zaczął urzędować, gdy okazało się, że czarne chmury gromadzą się nad ulicą Miodową w Warszawie. W trakcie uchwalania tzw. pakietu zdrowotnego Ewy Kopacz był (jeszcze wtedy w SLD) jednym z najostrzejszych krytyków proponowanych rozwiązań.