Sieć jak lek - Nyczaj, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2011)
Niedawno Komisja Europejska ogłosiła raport z badań porównawczych dotyczących rozwoju e-zdrowia w europejskich szpitalach. W projekcie, który realizowała firma Deloitte na zlecenie Dyrekcji Generalnej Społeczeństwa Informacyjnego i Mediów KE, uczestniczyło 906 szpitali z 30 krajów europejskich, w tym 99 z Polski.