Stara recepta na zdrowie - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2011)
O ile w 2011 r. zawrotną karierę robiło słowo „przekształcenia”, o tyle rok 2012 będzie należał do „prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych”. Minister Arłukowicz przedstawił pomysły na reformę systemu lecznictwa, jednak nie własne, lecz swojej poprzedniczki. Tym gorzej dla nowego ministra. Jeżeli kolejne ustawy z pakietu zdrowotnego bis wywołają równie duże zamieszanie jak ustawa refundacyjna, porażka zostanie przypisana jemu.