Plan C - Zabelski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2011)
Przekształcenie własnościowe nie jest lekiem na problemy ochrony zdrowia. Już dziś wiadomo, że wiele jednostek nie będzie w stanie przeprowadzić wystarczających działań restrukturyzacyjnych i zamknie rok 2012 stratą.