Gra na zwłokę - Linowski, Błażej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– To skandal, co wyprawia się z programem leczenia biologicznego łuszczycy w Polsce, to klasyczna gra na zwłokę: im później zaczniemy program, tym mniej wydamy z budżetu. Kosztem zdrowia i zagrożenia życia najciężej chorych pacjentów – grzmi prof. Andrzej Kaszuba, konsultant krajowy w dziedzinie dermatologii i wenerologii. Wdrożenie programu terapeutycznego dla tysiąca chorych na łuszczycę Ministerstwo Zdrowia solennie obiecywało jeszcze w październiku ubiegłego roku. Obietnicy nie dotrzymało, a kresu urzędniczych przeszkód nie widać.