Oczy szeroko zamknięte Rozmowa z Piotrem Kuną - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Samo skomercjalizowanie szpitali niewiele poprawi w polskiej ochronie zdrowia. Zagrozi natomiast poczuciu bezpieczeństwa zdrowotnego obywateli – mówi prof. Piotr Kuna.