Dziękujemy, zamykamy - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
To już przesądzone, trzeba się z tym pogodzić – w ciągu najbliższych dwóch lat przestanie istnieć co dziesiąty polski szpital. Czy będziemy po nich płakać, czy z ich zniknięcia się cieszyć? Jeszcze nie wiadomo. Możliwe, że sposób ich likwidacji spowoduje, że przetrwają najgorsze, a znikną najlepsze.