Global Premix Summit (Menedżer Zdrowia, 2012)
2 marca 2012 r. w Warszawie odbył się Global Premix Summit, zorganizowany z inicjatywy firmy Novo Nordisk. To jedno z największych cyklicznych spotkań w Europie Środkowo-Wschodniej, gromadzących lekarzy i specjalistów w dziedzinie diabetologii z całego świata. Poświęcone zostało właściwej opiece nad pacjentem z cukrzycą typu 2, u którego inicjowana lub intensyfikowana jest terapia mieszankami insuliny. Omówiono również doświadczenia dotyczące wykorzystania mieszanek insuliny w leczeniu cukrzycy typu 2.