Sto lat (w kolejce do lekarza) - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Wyniki niedawno opublikowanego sondażu przeprowadzonego w trakcie kampanii „Zdrowe szpitale” dowodzą, że pacjentom zależy nie tyle na jakości usług w ochronie zdrowia – na taki priorytet było 41 proc. wskazań, ile na szybkim dostępie do nich – 57 proc. wskazań. Tymczasem kolejki się wydłużają i wygląda na to, że będą jeszcze dłuższe.