Szkoleniowa hipokryzja - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2012)
Pod koniec roku zakończy się drugi okres rozliczeniowy obowiązkowego doskonalenia zawodowego lekarzy. Medycy mają jeszcze ponad pół roku na zebranie 200 punktów edukacyjnych. Czy powtórzy się fatalny wynik z 2008 roku? Wtedy tylko co trzeci lekarz wypełnił obowiązek sprawozdawczy, czyli rozliczył się z punktów, które powinien zdobyć. W sytuacji szybkiego rozwoju medycyny, kiedy część informacji dezaktualizuje się – jak oceniają specjaliści – średnio co pięć lat, jest to niepokojące.