Podpórka zamiast protezy - Rędziak, Beata (Menedżer Zdrowia, 2012)
Dobrze dobrana proteza czy skuteczne urządzenie stymulujące często ma dla rekonwalescencji i jakości życia pacjenta równie duże znaczenie jak skuteczna terapia stricte medyczna. Tymczasem na nowelizację przepisów regulujących dostęp do środków pomocniczych i przedmiotów medycznych pacjenci czekają już ponad 13 lat. Rzekome działania resortu zdrowia w tym zakresie utknęły w martwym punkcie, a NFZ nie poczuwa się do odpowiedzialności za obecny, niezadowalający stan rzeczy.