Wypleńmy oszustwa i korupcję! - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2012)
Od pewnego czasu wśród rządzących nastała moda na walkę z korupcją. Do walki stanęło też Ministerstwo Zdrowia, czego dowodzić ma między innymi specjalna zakładka poświęcona tej sprawie na ministerialnej stronie internetowej: korupcja w relacjach firma farmaceutyczna – lekarz polega na tym, że firma wynagradza lekarza za wypisywanie leków wyprodukowanych właśnie przez nią. Gdyby lekarz używał nazwy międzynarodowej leku, firma farmaceutyczna straciłaby zainteresowanie (korupcyjne) lekarzem.