Wojna dziesięcioletnia - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
Od dziesięciu lat trwają starania o to, by nowoczesne leki na cukrzycę trafiły do rąk polskich pacjentów. Starania bezskuteczne. Dlaczego w Polsce chorzy pozbawieni są dostępu do dobrego, nowoczesnego leczenia? Na to pytanie są trzy odpowiedzi. Po pierwsze: pieniądze. Po drugie: pieniądze. Po trzecie: pieniądze.