Wolność nauki – rozmowa prof. Krzysztofem Selmajem - Bogucka, Dorota (Menedżer Zdrowia, 2012)
W Polsce przed laty stworzono sztuczny podział na praktyków i naukowców. Tymczasem związek między tymi dwoma zawodami jest bardzo bliski.