Biznes i serce - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Przez wiele lat procedury kardiologiczne były dobrze wyceniane. W połączeniu z determinacją środowiska kardiologów, ich pędem do wiedzy i podnoszenia kwalifikacji zrodził się biznes, w który chętnie inwestuje się duże pieniądze. Nie przeszkodzi temu niedawny spadek wyceny niektórych procedur przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Czeka nas dalsza konsolidacja podmiotów na rynku kardiologii inwazyjnej oraz poszerzanie działalności.