Łącz się, kto może - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2012)
Polska Federacja Szpitali (PFS) zrzesza 41 jednostek o bardzo różnorodnej organizacji i lokalizacji. Wśród członków są placówki SPZOZ, samorządowe spółki kapitałowe, szpitale akademickie, szpitale resortowe, szpitale funkcjonujące w modelu dzierżawy operatorskiej oraz szpitale prywatne. Czego dokonała federacja i jakie są jej zamierzenia?