Europejskie Forum Cukrzycy (Menedżer Zdrowia, 2012)
W dniach 25–26 kwietnia w Kopenhadze pod patronatem duńskiej prezydencji oraz duńskiego Ministerstwa Zdrowia odbyło się Europejskie Forum Cukrzycy ( European Diabetes Leadership Forum ). Gospodarzami Forum były Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju ( Organization for Economic Co-operation and Development – OECD) oraz Duńskie Towarzystwo Diabetologiczne, przy wsparciu firmy Novo Nordisk.