Broń na konkurencję - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2012)
Firmy sektora medycznego coraz chętniej sięgają po umowy zobowiązujące pracowników do lojalności. Zakaz konkurencji obejmuje już nie tylko lekarzy specjalistów, ale również ratowników i techników medycznych. Nowe ograniczenia nie wiążą się jednak z wyższymi pensjami.