Postępy w diagnostyce i leczeniu mięśniaków macicy - Bulsa, Marek; Kozłowska, Urszula; Czaja-Bulsa, Grażyna (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2012)
Mięśniaki macicy występują w każdym okresie życia kobiety. Z ich powodu wykonuje się najwięcej operacji ginekologicznych. W pracy przedstawiono zagadnienia dotyczące diagnozowania, profilaktyki i sposobów leczenia mięśniaków macicy.