Ścieżka wojenna - Radziwiłł, Konstanty (Menedżer Zdrowia, 2012)
W pierwszych dniach lipca 2012 r. w branżowym piśmie poświęconym ochronie zdrowia trudno nie pisać felietonu na temat recept. Ostatnie tygodnie to czas pod tym względem bardzo gorący. Prowokacyjne decyzje poprzedniego prezesa NFZ, wprowadzające niesprawiedliwe zasady odpowiedzialności lekarzy wystawiających recepty refundowane, spowodowały jedyną możliwą reakcję organizacji lekarskich: wezwanie do powszechnego niepodpisywania umów.