Zdrowie to inwestycja rozmowa z prof. Hermannem Requardtem - Wojteczek, Justyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Innowacje to oczywiście pieniądze, a w opiece medycznej to na dodatek olbrzymie pieniądze. Myślę, że to jest powodem pewnej niechęci do innowacji w ochronie zdrowia. Te pieniądze jednak dają potężną dawkę wiedzy klinicznej. Tu należy postawić pytanie, co z tą wiedzą się robi – mówi prof. Hermann Requardt.