Cyfrowy pościg za rakiem - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2012)
Wprawdzie w średniej liczbie mammografów nie odbiegamy od europejskiego standardu, ale jedynie co dziesiąty polski mammograf to sprzęt cyfrowy. Tymczasem już za niecałe 2 lata dokumentacja medyczna będzie musiała być przetwarzana i archiwizowana cyfrowo. Czy polskie placówki służby zdrowia zdążą wymienić sprzęt?