Progestageny w hormonalnej terapii zastępczej - Baranowski, Włodzimierz (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2003)
Wiedza dotycząca unikalnych cech farmakologicznych progestagenów, zarówno tych klasycznych, jak i najnowocześniejszych, umożliwia praktykującemu lekarzowi indywidualizację hormonalnej terapii zastępczej. Ustąpienie dolegliwości związanych z menopauzą, poprawa jakości życia, akceptacja zastosowanej terapii oraz wysoki odsetek pacjentek kontynuujących leczenie zastępcze świadczą o wyborze najlepszego schematu leczniczego.