HTZ u pacjentek po leczeniu z powodu raka narządu płciowego - Sobotkowski, Janusz; Zielińska, Małgorzata (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2002)
Przedstawiono własny materiał 93 pacjentek leczonych z powodu raka narządu płciowego, a następnie poddanych hormonalnej terapii zastępczej. Autorzy przedstawili skład kliniczny chorych i wyniki 4–6-letniej obserwacji, szczególnie pod kątem występowania nawrotów raka. HTZ stosowaną właściwie oceniono jako bezpieczną u pacjentek onkologicznych.