Piknik pod wiszącą skałą - Woźniak, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2012)
Rewolucja albo kolejny blamaż, żaden złoty środek. Tak właśnie mogą się zakończyć zmiany w publicznych szpitalach zaplanowane od przyszłego roku, zwłaszcza że funkcjonowanie w formie spółki nie jest receptą na sukces. Przekonało się o tym 35 proc. placówek, które już się przekształciły, a jednak notują straty.