Liczy się każdy szczegół Rozmowa z prof. Henrykiem Skarżyńskim, dyrektorem Światowego Centrum Słuchu Instytutu Fizjologii i Patologii Słuchu, Osobowością Roku 2012. - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2012)
– W centrum wykonujemy codziennie ok. 70 operacji, w tym poprawiające jakość słyszenia. To wielokrotnie więcej, niż gdziekolwiek na świecie – mówi prof. Skarżyński. – Jestem mikrochirurgiem. Ta dziedzina medycyny wymusza przywiązywanie olbrzymiej wagi do każdego, najmniejszego detalu. Od tego zależy sukces – dodaje.