Wojna i pokójRozmowa z Grzegorzem Gielerakiem, dyrektorem Wojskowego Instytutu Medycznego, Menedżerem Roku 2012 w Ochronie Zdrowia – SPZOZ. - Gębska, Kamilla (Menedżer Zdrowia, 2012)
– Udało się zrealizować kilka dużych projektów dotyczących informatyzacji oraz zakupu nowoczesnego sprzętu. Było to możliwe dzięki zaangażowaniu zgranej grupy ludzi, którzy w drodze konkursów pozyskali dla WIM znaczące fundusze. Dla mnie dużym sukcesem inwestycyjnym minionego roku było rozpoczęcie budowy największego w Polsce klinicznego oddziału intensywnej opieki medycznej z kardiologią interwencyjną. Będzie tam 30 łóżek – mówi prof. Gielerak.