Ból neuropatyczny u pacjenta z naciekiem nowotworowym okolicy lędźwiowo-krzyżowej – opis przypadku - Ciałkowska-Rysz, Aleksandra; Dzierżanowski, Tomasz (Medycyna Paliatywna/Palliative Medicine, 2012)
W pracy omówiono przypadek pacjenta z bólem neuropatycznym wynikającym z naciekania nowotworowego okolicy lędźwiowo-krzyżowej. Wykazano skuteczność i dobrą tolerancję połączenia oksykodonu z pregabaliną.