Czas na zmiany – rozmowa ze Sławomirem Neumannem, wiceministrem zdrowia - Michalak, Janusz; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
– Ochroną zdrowia będą rządzić regionalne oddziały NFZ, ale nie będzie powtórki sytuacji z czasów kas chorych. Wyciągnęliśmy wnioski z błędów, jakie popełniono przy okazji wprowadzania tamtej reformy – mówi Sławomir Neumann, wiceminister zdrowia.