Eksport pacjentów - Borek, Ewa; Fortak-Karasińska, Katarzyna (Menedżer Zdrowia, 2013)
Spróbujmy zabawić się we wróżkę i wyobrazić sobie, jak będzie wyglądało nasze leczenie po wejściu w życie dyrektywy o transgranicznej opiece zdrowotnej, zwanej także dyrektywą pacjenci bez granic. Dyrektywa ma wejść w życie najpóźniej 25 października 2013 r., czyli za 6 miesięcy.