Cyfrowe zmiany w mammografii - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Zaledwie co dziesiąty mammograf w Polsce jest cyfrowy. Reszta to sprzęt analogowy liczący dziesięć, piętnaście lat. Jak przekonują eksperci, sytuacja ma się wkrótce zmienić.