Pieniądze dla medycyny - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Sektor służby zdrowia – zarówno publicznej, jak i prywatnej – to coraz atrakcyjniejszy rynek dla firm oferujących usługi finansowe. Już dziś zarządzający placówkami zdrowotnymi mają do dyspozycji wszystkie najnowocześniejsze narzędzia finansowe.