Krok po kroku - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
W szpitalu ryzyko czai się wszędzie. Jest zatem ryzyko medyczne, popełnienia błędu lekarskiego, higieniczne, a także pozamedyczne, np. związane z zachowaniem pacjentów lub prawne. Temat „jak zarządzać szpitalnym ryzykiem” to lekcja, której polskie szpitale jeszcze nie odrobiły.