Szkiełko i oko - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Niezadowolenie z systemu ochrony zdrowia w Polsce i utyskiwanie z tego powodu jest powszechne. Fakty w tym kontekście mają mniejsze znaczenie, ponieważ są z reguły nudne, nie są jednoznaczne, zero-jedynkowe, a tym samym nie są nośne medialnie. A jaki jest polski system ochrony zdrowia naprawdę? Czy może być lepszy? A jeśli ma być lepszy, to dla kogo i pod jakim względem?