Trzecia władza - Janiszewski, Rafał (Menedżer Zdrowia, 2013)
W systemie każdy ma swoje prawa i obowiązki. Ta pozorna równość staje się rzeczywistością tylko wtedy, gdy nie dochodzi do konfliktów. Niestety, konstrukcja naszej ochrony zdrowia nie tylko im sprzyja, ale nawet sama je generuje. Kto ma pogodzić strony co rusz wybuchających konfliktów między płatnikiem, pacjentem, ministrem i wyborcami? O ile uczestnicy tych sporów nie dogadają się między sobą – a wiele wskazuje na to, że tak się stanie – w ostateczności zadecydują sądy.