Od ściany do ściany - Adamska-Golińska, Natalia (Menedżer Zdrowia, 2013)
Profilaktyczna podwójna mastektomia Angeliny Jolie zdziała prawdopodobnie więcej w świadomości Polek niż lata kampanii edukacyjnych. Ale taki efekt ma jedną wadę: trwa krótko, a potem często wszystko wraca w utarte koleiny. Społeczne zainteresowanie zapobieganiem nowotworom powinno zmobilizować Ministerstwo Zdrowia do zaprezentowania ostatecznego projektu ustawy o zdrowiu publicznym. Dokument miał być gotowy sześć lat temu.