Przechowalnia - Boruszkowska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Podczas wakacji, świąt czy tzw. długich weekendów do polskich szpitali trafia nawet o 30 proc. pacjentów więcej. Najczęściej są to starsi, zwykle niedołężni ludzie przywożeni przez rodziny, które traktują szpital jak darmowy hotel.