Europejski System Informacji o Pyleniu Roślin (epi). Bank danych (EAN), strony internetowe oraz prognozowanie - Jager, Siegfried (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2003)
W pracy omówiono struktury Europejskiego Systemu Informacji o Pyleniu Roślin. System ten składa się z 3 uzupełniających się jednostek: banku danych o alergenach powietrznopochodnych, stron internetowych www.polleninfo.org oraz działu komercyjnego „epi Ltd.”. Dzięki dobrej współpracy tych trzech jednostek możliwe jest stworzenie mapy pylenia roślin w obrębie różnych regionów Europy oraz szybkie i precyzyjne przekazywanie informacji na jego temat.